Lise: Feriebrev 2004 — 2005

(August 2005)

Lise hadde i noen år en hjemmeside, men senere brukte hun mest Facebook til å meddele seg til omverdenen. Jeg gjengir her det fjerde av fem reisebrev som hun hadde på hjemmesiden. Nederst fins lenker til de andre innleggene.

Feriebrev august 2005

1. oktober 2004 skiftede jeg job, og 1. maj 2005 købte jeg hus sammen med Håkon og drengene. Begge dele er noget, som har taget tiden og opmærksomheden, og derfor har det været begrænset med feriebreve siden da. Det betyder ikke, at vi ikke har været på rejse. I det følgende er de forskellige ferier og begivenheden listet med billeder.


Oslo — december 2004

Da drengene var hos Michael i julen, holdt Håkon og jeg jul med Håkons familie i Oslo. Foruden os var Øyvind, Kjersti, Thor-Arne, Hilde og Ken og lille Markus - og så selvfølgelig Håkons far Thor - med juleaften. Vi holdt som sædvanlig 2. juledag sammen med de tre B'er (Bente, Berit og Beate) hos Berit.


Wien — februar 2005

Håkon og jeg havde nogle dejlige dage i Wien. Vi boede på Wiens billigste hotel, og jeg konstaterede, at Wien har andre sider, end jeg har set i de 30 år, jeg jævnligt er rejst dertil. Det var en dejlig miniferie, men næste gang bor vi lidt bedre.


New York — marts 2005

Vi havde en spændende tur til New York. Vi boede i et lejlighedshotel lige ved Emipre State Building, og havde relativt kort afstand til stort set alt. Vi vandrede Manhattan tyndt og så bl.a. ... (her har Lise ikke fuldført sætningen...)


Hus — maj 2005

Vi overtog huset på Ådiget 6 i Rødovre 1. maj. Siden har vi knoklet for at få det til at være et fint hus at bo i. Haven er strålende og har været det hele værd. Men selve huset har givet os mange overraskelser.


Oslo — juni 2005

Vi var i Oslo igen i juni for at tømme Håkons fars lejlighed, da Håkons far er flyttet på plejehjem.


Sverige — juli 2005

Vi har haft en fin sommerferie i en hytte i Sverige sammen med en masse andre. Vi var sammenlagt 18 personer fordelt på 4 familier:

Familien Oehlenschlæger: Niels, Marianne, Wagner, Anne og Christian
Familien Ipsen: Thomas, Ida, Eva, Martin og Niels
Familien Louv og Jansen: Henrik, Neel, Søren og Lars
Familien Louv og Bergset: Håkon, Lise, Tobias og Andreas

Dvs. 8 voksne og 10 unge i alderen 13 til 20. Andreas var den yngste, og han blev 14 år mens vi var der. Det var en dejlig ferie med gode ture - i kano, på vandring, på besøg i grotte og på slot, badning i den røde sø - og desuden indkøb, tilberedning og ikke mindst indtagelse af masser af god mad. Vi havde fest, sang ved lejrbålet, underholdning, brætspil, bordtennis og skattejagt, regn og sol, og myg og frisk luft i rigelige mængder. Marianne var lejrchef, Henrik var general, og Thomas og Ida plukkede bær til både morgen og dessert. Wagner, der er udvekslingsstudent fra Brasilien diskede op med specialiteter af både det tørre (med kylling, smør og grønt) og det våde (med vodka, sukker og lime). De unge stod for skattejagten, der inkluderede diverse (relativt milde) ydmygelser af de voksne.


Klikk på lenkene nedenfor for å se andre reisebrev fra Lise:

2002: Europa — sommer
2004: Turen i Europa, sommer
2004: Paris, efterårsferien
2005: Feriebrev 2004 — 2005
2006: Sommerferie© 2000 - 2021 Håkon Bergset


I N N H O L D S F O R T E G N E L S E
FORSIDEN